Sposób przygotowania:
Drożdżowe ciasto owocowo-serowe z kruszonką
Świeżą kostkę drożdży wkruszyć do misy robota, wlać 2 szklanki letniego mleka, dodać 2 łyżki cukru, mąki i wymieszać, odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Do zaczynu wsypać przesianą mąkę, sól, cukier, aromat waniliowy, jajka i hakiem robota wyrabiać z 6 minut ciasto.
Wlać stopiony, letni tłuszcz i wyrabiać jeszcze z 5 minut.
Połowę ciasta włożyć do worka foliowego i zamrozić (po odmrożeniu krótko wyrobić i zostawić do wyrośnięcia i upiec), resztę ciasta nakryć ściereczką i do wyrośnięcia na około 1-1,5 godziny.
Forma 30x24 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, rozsmarować mus wystudzony, posypać twarogiem wymieszanym z cukrem cytrynowym i cukrem pudrem, twaróg posypać cynamonem.
Z podanych składników zrobić kruszonkę i rozsypać na cieście, piec w nagrzanym piekarniku na 180 C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto dobrze wystudzić w formie.
Do zaczynu wsypać przesianą mąkę, sól, cukier, aromat waniliowy, jajka i hakiem robota wyrabiać z 6 minut ciasto.
Wlać stopiony, letni tłuszcz i wyrabiać jeszcze z 5 minut.
Połowę ciasta włożyć do worka foliowego i zamrozić (po odmrożeniu krótko wyrobić i zostawić do wyrośnięcia i upiec), resztę ciasta nakryć ściereczką i do wyrośnięcia na około 1-1,5 godziny.
Forma 30x24 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, rozsmarować mus wystudzony, posypać twarogiem wymieszanym z cukrem cytrynowym i cukrem pudrem, twaróg posypać cynamonem.
Z podanych składników zrobić kruszonkę i rozsypać na cieście, piec w nagrzanym piekarniku na 180 C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto dobrze wystudzić w formie.