Sposób przygotowania:
Słoneczny deser brzoskwiniowy
Na początek galaretkę trzeba rozpuścić w gorącej przegotowanej wodzie, dokładnie mieszając. Potem schłodzić. Brzoskwinie odsączone z zalewy przełożyć do wysokiego naczynia a sok puszki wlać do rondelka przecedzając go przez sitko aby pozbyć się ewentualnych resztek brzoskwiń.
Brzoskwinie zmiksować na gładką masę, dodać śmietanę, a potem wymieszać i na koniec cały czas blendując wlać chłodną ale jeszcze płynną galaretkę.
Gotową mieszankę rozlać do przygotowanych pucharków lub szklaneczek i wstawić naczynia do lodówki do ścięcia się masy. Gdy wszystko stężeje zagotować wodę z sokiem, wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Schłodzić. Wyjąć naczynia z lodówki i delikatnie rozlać galaretkę do naczyń.
Ponownie wstawić do lodówki do stężenia galaretki.
Brzoskwinie zmiksować na gładką masę, dodać śmietanę, a potem wymieszać i na koniec cały czas blendując wlać chłodną ale jeszcze płynną galaretkę.
Gotową mieszankę rozlać do przygotowanych pucharków lub szklaneczek i wstawić naczynia do lodówki do ścięcia się masy. Gdy wszystko stężeje zagotować wodę z sokiem, wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Schłodzić. Wyjąć naczynia z lodówki i delikatnie rozlać galaretkę do naczyń.
Ponownie wstawić do lodówki do stężenia galaretki.