Sposób przygotowania:
Deser z alkoholem
Biszkopty ułożyć na dnie pucharków lub szklanych miseczek. Następnie skropić je bardzo obficie 100ml likieru amaretto.
Serek mascarpone, żółtka jajek, cukier biały, cukier waniliowy i pozostały likier zmiksować. Powstałą masę wyłożyć na biszkopty. Następnie na masie ułożyć umyte, pozbawione szypułek i osuszone truskawki. Truskawki polać bitą śmietaną. Desery wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie nadają się do spożycia. Każdy deser można udekorować listkami mięty. Smacznego!!!
Serek mascarpone, żółtka jajek, cukier biały, cukier waniliowy i pozostały likier zmiksować. Powstałą masę wyłożyć na biszkopty. Następnie na masie ułożyć umyte, pozbawione szypułek i osuszone truskawki. Truskawki polać bitą śmietaną. Desery wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie nadają się do spożycia. Każdy deser można udekorować listkami mięty. Smacznego!!!