Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Deser z białek i musu dyniowo-jabłkowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Deser bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu.

Deser z białek i musu dyniowo-jabłkowego

Składniki:

Deser z białek i musu dyniowo-jabłkowego

 

 

Sposób przygotowania:

Deser z białek i musu dyniowo-jabłkowego
Dynię i jabłka obrać, usunąć nasiona i pokroić na kawałki. 3/4 szklanki wody wlać do rondla, zagotować, dodać wydrążone ziarna z laski wanilii, połowę cukru, wsypać pokrojone jabłka i dynię, przykryć i rozgotować, zmiksować. Do gorących dodać otartą skórkę z pomarańczy, wymieszać. Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę, połączyć z musem jabłkowo-dyniowym. Deser wyłożyć do salaterek, posypać rodzynkami, włożyć do lodówki, schłodzić.