Sposób przygotowania:
Deser z borówką
Galaretkę (kolor obojętny) rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody - studzimy Pucharek umieszczamy w miseczce lub w innym naczyniu w pozycji pochyłej (patrz zdjęcie) i wlewamy przestudzoną galaretkę tak żeby to wyglądało jak płatek tulipana i wkładamy do lodówki do stężenia. Gdy już bedzie zastygnięta powtarzamy tę samą czynność z pozostałymi galaretkami kolejno. Całość powinna wygladać jak kwiat tulipan.Do wysokiej miski dodajemy śmietankę,cukier i wszystko razem ubijamy na sztywną pianę i wstawiamy na co najmniej na 30 min do lodówki. Po tym czasie do misy w której jest śmietana dodajemy borówki(kilkanaście zostawiamy do dekoracji) i delikatnie mieszamy łyżką. W przygotowane pucharki z galaretką nakładamy porcję kremu z borówkami,dekorujemy kolorowymi cukiereczkami,resztą borówek i podajemy . . . .
KasiaJulcia
cris
MagdaMM
Cukiereczek13
edytaha
gusia1000
marietta
evita0007
. . . Dziękuję :*