Sposób przygotowania:
Deser z budyniem i truskawkami
Budyń czekoladowy ugotować na mleku według przepisu na opakowaniu a następnie wystudzić.
Bezy drobno pokruszyć, truskawki opłukać i osuszyć. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki.
Do wysokich szklanek lub pucharków włożyć część budyniu czekoladowego a następnie pokrojone truskawki. Truskawki zasypać pokruszonymi bezami a te z kolei a bezy przykryć pozostałym budyniem.
Na budyń wyłożyć ponownie truskawki i bezę.
Deser od razu podawać aby bezy się nie rozmiękły.
Bezy drobno pokruszyć, truskawki opłukać i osuszyć. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki.
Do wysokich szklanek lub pucharków włożyć część budyniu czekoladowego a następnie pokrojone truskawki. Truskawki zasypać pokruszonymi bezami a te z kolei a bezy przykryć pozostałym budyniem.
Na budyń wyłożyć ponownie truskawki i bezę.
Deser od razu podawać aby bezy się nie rozmiękły.