Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Deser z budyniem, musli i jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne połączenie - deser smaczny i zdrowy

Deser z budyniem, musli i jagodami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser z budyniem, musli i jagodami

 

  • budyń waniliowy z cukrem - opakowanie na 0,5l mleka,
  • mleko - 0,5l,
  • czekolada mleczna - ok. 2 rzadki,
  • musli,
  • nieduży słoiczek kompotu z jagód.

Sposób przygotowania:

Deser z budyniem, musli i jagodami
Aby przy gotować deser z budyniem, musli i jagodami najpierw garnuszek, w którym będziemy gotować budyń, n wypłukać zimną wodą. Wlać 1,5 szklanki (szkl. o poj 250ml) mleka, w pozostałej 0,5 szklanki zimnego mleka, dobrze rozpuścić proszek budyniowy. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Połową gorącego budyniu napełnić pucharki. Czekoladę zetrzeć drobniutko i ponownie zalać pozostałym budyniem. Wierzch posypać musli, wedle upodobań - ja wsypałam po 3 łyżki do każdego pucharka. Musli zalać kompotem (po kilka łyżeczek) i posypać jagodami z kompotu. W porze letniej, przed podaniem porcje można schłodzić w lodówce.Porcja na 4 średniej wielkosci pucharki.
Deser z budyniem, musli i jagodami
Etap 1
Deser z budyniem, musli i jagodami
Etap 2
Deser z budyniem, musli i jagodami
Etap 3
Deser z budyniem, musli i jagodami
Etap 4

Tagi:

czekolada