Sposób przygotowania:
Deser z galaretką
Śnieżkę wsypać do wyższego pojemnika, wlać schłodzone mleko, ubijać 5 minut.
Ananasy odlać, osączyć, pokroić w kostkę.
Galaretkę wiśniową i niebieską, rozpuścić każdą w 400 ml gotowanej wody, odstawić do stężenia.
Następnie galaretki pokroić w grubą kostkę.
Do pucharków nakładamy pokrojonego ananasa, bitą śmietanę, obie galaretki.
Wierzch deseru dekorujemy kleksem bitej śmietany i posypujemy posypką czekoladową.
Odstawiamy do lodówki
Ananasy odlać, osączyć, pokroić w kostkę.
Galaretkę wiśniową i niebieską, rozpuścić każdą w 400 ml gotowanej wody, odstawić do stężenia.
Następnie galaretki pokroić w grubą kostkę.
Do pucharków nakładamy pokrojonego ananasa, bitą śmietanę, obie galaretki.
Wierzch deseru dekorujemy kleksem bitej śmietany i posypujemy posypką czekoladową.
Odstawiamy do lodówki