Sposób przygotowania:
Deser z jagodami i galaretką
Galaretkę rozpuścić w 300 ml wody, przelać do płaskiego naczynia (u mnie talerz od zupy) i odstawić do stężenia. Jagody rozmrozić i rozgnieść łyżką. Do smaku dosłodzić cukrem, ja dałam łyżkę cukru.
Serki mascarpone i homogenizowany przełożyć do miski i dokładnie wymieszać, można mikserem. Masę dosłodzić do smaku jeśli potrzeba, ja cukru nie dodawałam bo dla mnie było wystarczająco słodkie.
Stężałą galaretkę pokroić w talerzu w małą kostkę. W szklaneczkach ułożyć dowolną kompozycje z przygotowanych składników.
Ja do każdej szklaneczki dałam w następującej kolejności: czubatą łyżkę masy z serków, łyżkę jagód z sokiem, 5-6 kostek galaretki, potem znowu dwie łyżki masy serowej, łyżkę jagód i na wierzch resztę pokrojonej galaretki.
Wyszły mi 4 deserki jak na zdjęciu.
Serki mascarpone i homogenizowany przełożyć do miski i dokładnie wymieszać, można mikserem. Masę dosłodzić do smaku jeśli potrzeba, ja cukru nie dodawałam bo dla mnie było wystarczająco słodkie.
Stężałą galaretkę pokroić w talerzu w małą kostkę. W szklaneczkach ułożyć dowolną kompozycje z przygotowanych składników.
Ja do każdej szklaneczki dałam w następującej kolejności: czubatą łyżkę masy z serków, łyżkę jagód z sokiem, 5-6 kostek galaretki, potem znowu dwie łyżki masy serowej, łyżkę jagód i na wierzch resztę pokrojonej galaretki.
Wyszły mi 4 deserki jak na zdjęciu.