Sposób przygotowania:
Deser z panną cottą, galaretką i owocami
Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki gorącej wody, studzę. Do ostudzonej wrzucam maliny i jagody. Do pucharków wlewam po kilka łyżek galaretki z owocami, ustawiam pod skosem w lodówce i pozostawiam na 1-2 godziny do stężenia. Żelatynę zalewam dwoma łyżkami zimnej wody i odstawiam na 5 minut do napęcznienia. Laskę wanilii przekrawam wzdłuż na pół i wyskrobuję ziarenka. Do rondelka wlewam śmietankę i mleko, dodaję cukier i ziarenka wanilii. Podgrzewam mieszając, aż cukier się rozpuści. Doprowadzam do zagotowania i zdejmuję z ognia. Dodaję namoczoną żelatynę i mieszam szybko aż żelatyna się rozpuści. Na stężoną galaretkę wylewam ostudzoną pannę cottę i wkładam z powrotem do lodówki. Z reszty owoców robię mus. Owoce miksuję z cukrem i polewam wierzch deseru. Podaję z plastrami ananasa.