Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami i bezami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Deser szybki i łatwy do przygotowania. Ucieszy każde podniebienie. Warto go przygotować. Polecam gorąco!!!

Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami i bezami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami i bezami

 

  • 2 szklanki mleka
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 1 opakowanie galaretki
  • 15 dag bezów
  • 1 szklanka jagód z syropu

Sposób przygotowania:

Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami i bezami
Z mleka odlej 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotuj. W odlanym mleku wymieszaj proszek budyniowy. Masę wlej do gotującego się mleka, wymieszaj i gotuj 3 minuty. Do gorącego budyniu wsyp galaretkę. Dokładnie wymieszaj. Masę przelej do miseczek lub pucharków. Odstaw do przestudzenia. Na stężonym budyniu ułóż bezy. Na wierzch nałóż porcję jagód z syropu.
Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami i bezami
Z mleka odlej 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotuj. W odlanym mleku wymieszaj proszek budyniowy. Masę wlej do gotującego się mleka, wymieszaj i gotuj 3 minuty.
Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami i bezami
Do gorącego budyniu wsyp galaretkę. Dokładnie wymieszaj. Masę przelej do miseczek lub pucharków. Odstaw do przestudzenia. Na stężonym budyniu ułóż bezy. Na wierzch nałóż porcję jagód z syropu.