Sposób przygotowania:
Deser z jagodami i nektarynką
Jagody umyć. Nektarynkę sparzyć gorącą wodą i ściągnąć z niej skórkę. Pokroić w kostkę. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wymieszać. Następnie do ubitej śmietany dodać ser mascarpone. Dokładnie wymieszać.
Na dnie pucharka bądź mniejszej szklaneczki wyłożyć garść jagód, następnie wyłożyć krem z mascarpone, znowu wyłożyć garść jagód i znowu mascarpone. Wierzch udekorwać jagodami i nektarynką. Schłodzić w lodówce.
Na dnie pucharka bądź mniejszej szklaneczki wyłożyć garść jagód, następnie wyłożyć krem z mascarpone, znowu wyłożyć garść jagód i znowu mascarpone. Wierzch udekorwać jagodami i nektarynką. Schłodzić w lodówce.