Sposób przygotowania:
Deser owoce leśne z granolą
Bitą śmietanę "Śnieżkę" przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. Szykujemy wysokie szklanki lub pucharki - tyle, ile porcji mamy zamiar zrobić. Jedna "Śnieżka" wystarcza na 4 porcje. Porzeczki myjemy i obieramy z ogonków, nektarynki kroimy w kosteczkę. Pozostałe owoce również myjemy - każde oddzielnie. Do szklanek na dno wkładamy porzeczki z kawałkami nektarynek, na to 1 łyżka bitej śmietany. Na śmietanę wysypujemy łyżkę granoli - ja dodałam gotową granolę z kawałkami czekolady. Na granolę znowu łyżka bitej śmietany, na to jagody, czerwone porzeczki i borówki amerykańskie; znowu bita śmietana, granola. Na wierzchu układamy maliny, jeżyny i borówki amerykańskie. W deser wciskamy po jednym podłużnym biszkopcie albo waflowe rurki. podajemy mocno schłodzony. SMACZNEGO :)