AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Deser owoce leśne z granolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Deser z malinami, jagodami i jeżynami, dodałam do niego jeszcze czerwone porzeczki i nektarynki. Do tego bita śmietana i czekoladowa granola.

Deser owoce leśne z granolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser owoce leśne z granolą

 

 

Sposób przygotowania:

Deser owoce leśne z granolą
Bitą śmietanę "Śnieżkę" przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. Szykujemy wysokie szklanki lub pucharki - tyle, ile porcji mamy zamiar zrobić. Jedna "Śnieżka" wystarcza na 4 porcje. Porzeczki myjemy i obieramy z ogonków, nektarynki kroimy w kosteczkę. Pozostałe owoce również myjemy - każde oddzielnie. Do szklanek na dno wkładamy porzeczki z kawałkami nektarynek, na to 1 łyżka bitej śmietany. Na śmietanę wysypujemy łyżkę granoli - ja dodałam gotową granolę z kawałkami czekolady. Na granolę znowu łyżka bitej śmietany, na to jagody, czerwone porzeczki i borówki amerykańskie; znowu bita śmietana, granola. Na wierzchu układamy maliny, jeżyny i borówki amerykańskie. W deser wciskamy po jednym podłużnym biszkopcie albo waflowe rurki. podajemy mocno schłodzony. SMACZNEGO :)
Deser owoce leśne z granolą
Wszystkie owoce myjemy - każde oddzielnie, porzeczki oddzielamy od ogonków, nektarynki kroimy na kawałki.
Deser owoce leśne z granolą
Bitą śmietanę
Deser owoce leśne z granolą
Na dnie szklanek układamy nektarynki i porzeczki, na to bitą śmietanę.
Deser owoce leśne z granolą
Owoce układamy warstwami na przemian ze śmietaną i granolą.