Sposób przygotowania:
Pudding czekoladowy
Ciastka rozgnieć i zmieszaj z masłem. Masę przełóż do sufletówek i ugnieć spód.
Cukier wymieszaj z mąką ziemniaczaną i solą. Do garnka wlej mleko i żółtka, a następnie wsyp mieszankę. Podgrzewaj do czasu aż cukier się rozpuści a masa zacznie gęstnieć – powinna mieć konsystencje budyniu. Ściągnij z gazu i dodaj czekoladę wraz z masłem. Mieszaj do rozpuszczenia czekolady.
Czekoladowy pudding przełóż na spody. Schładzaj w lodówce przez minimum 2 godziny. Podawaj z bitą śmietaną.
Przepis z Polsat Food Network
Cukier wymieszaj z mąką ziemniaczaną i solą. Do garnka wlej mleko i żółtka, a następnie wsyp mieszankę. Podgrzewaj do czasu aż cukier się rozpuści a masa zacznie gęstnieć – powinna mieć konsystencje budyniu. Ściągnij z gazu i dodaj czekoladę wraz z masłem. Mieszaj do rozpuszczenia czekolady.
Czekoladowy pudding przełóż na spody. Schładzaj w lodówce przez minimum 2 godziny. Podawaj z bitą śmietaną.
Przepis z Polsat Food Network