Ree Drummond

Ree Drummond

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Pudding czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Odkryj prosty i szybki przepis na pyszny domowy pudding czekoladowy! Wystarczy parę składników, trochę pracy i deser gotowy!

Pudding czekoladowy

Składniki:

Pudding czekoladowy

 

  • 24 ciastka z nadzieniem czekoladowym

 

  • 4 łyżki rozpuszczonego masła

 

  • 1 ½ szklanki cukru

 

 

  • ¼ łyżeczki soli

 

 

  • 4 żółtka

 

  • 250 g posiekanej gorzkiej czekolady

 

 

  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Pudding czekoladowy
Ciastka rozgnieć i zmieszaj z masłem. Masę przełóż do sufletówek i ugnieć spód.

Cukier wymieszaj z mąką ziemniaczaną i solą. Do garnka wlej mleko i żółtka, a następnie wsyp mieszankę. Podgrzewaj do czasu aż cukier się rozpuści a masa zacznie gęstnieć – powinna mieć konsystencje budyniu. Ściągnij z gazu i dodaj czekoladę wraz z masłem. Mieszaj do rozpuszczenia czekolady.

Czekoladowy pudding przełóż na spody. Schładzaj w lodówce przez minimum 2 godziny. Podawaj z bitą śmietaną.

Przepis z Polsat Food Network