Sposób przygotowania:
Deser z mandarynkami
Przygotować niezbędne składniki na deser. Następnie otworzyć puszki z mandarynkami i wraz z zalewą przełożyć do wysokiego naczynia. Przy pomocy blendera rozdrobnić owoce na jednolitą masę. Zostawić kilka cząstek do dekoracji. W kubeczku namoczyć żelatynę w zimnej wodzie, wlewając wodę do 1/4 objętości kubeczka i dokładnie rozmieszać. Gdy żelatyna napęcznieje dodać do niej wrzącej wody do objętości 1/2 szklanki i rozpuścić żelatynę. Do musu z mandarynek dodać jogurt grecki i dokładnie wymieszać, dodać cukier brązowy, wlać ostudzoną żelatynę. Całość zmiksować na jednolitą masę, wyporcjować do pucharków i ozdobić listkami mięty, cząstkami mandarynek, na wierzch zetrzeć białą czekoladę i posypać wierzch deserów. Wstawić do lodówki w celu całkowitego stężenia.