anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Deser z mandarynkami i amarettini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybki i nieskomplikowany deser na niedzielne popołudnie.

Deser z mandarynkami i amarettini Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser z mandarynkami i amarettini

 

  • ciastka „Amarettini” - 24 szt.
  • likier amaretto - 4 łyżeczki
  • mandarynki - 3 szt.
  • śmietana kremówka - 300 g
  • cukier puder - 1 łyżka
  • masa krówkowa toffi - 4 łyżeczki
  • migdały w płatkach - 4 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Deser z mandarynkami i amarettini
Płatki migdałów upraż na suchej patelni i odstaw do przestygnięcia. Mocno schłodzoną kremówkę ubij z łyżką cukru pudru na sztywno. Do czterech szklanek lub pucharków włóż po sześć ciasteczek, skrop je łyżeczką likieru ameretto. Do każdej szklanki włóż po łyżce bitej śmietany, po kilka kawałków mandarynki i łyżeczce masy krówkowej. Desery posyp uprażonymi płatkami migdałowymi. *jeśli deser będzie przeznaczony dla dzieci, to zamiast likieru dodaj do każdej szklanki po łyżeczce domowej konfitury z malin
Deser z mandarynkami i amarettini
Mocno schłodzoną kremówkę ubij z łyżką cukru pudru na sztywno.
Deser z mandarynkami i amarettini
Do każdej szklanki włóż po łyżce bitej śmietany.
Deser z mandarynkami i amarettini
*jeśli deser będzie przeznaczony dla dzieci, to zamiast likieru dodaj do każdej szklanki po łyżeczce domowej konfitury z malin.

Tagi:

ciastka