Sposób przygotowania:
Deser z persymoną
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec dodawać mascarpone i chwilę ubijać. Odłożyć 1 szklankę gotowego kremu i dodać do niego rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę. Powoli cały czas ucierając krem na wysokich obrotach. Do białego kremu wsypać cukier puder i utrzeć. Włożyć biały krem do rękawa cukierniczego i wycisnąć na dno szklaneczek (pucharków) pierwszą warstwę. Następnie wyłożyć czekoladowy krem. Na to biały. Owoc persymony (kaki) obrać ze skórki i zmiksować blenderem na gładki mus. Wylać do pucharków. Na wierzch ostatnia warstwa białego kremu. Deser wstawić do lodówki. Po paru godzinach krem z czekoladą i persymona będzie bardziej zwarta. Smacznego!