darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Deser z ryżu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ugotowany na sypko ryż wymieszać z żółtkami, rodzynkami, migdałami,dodać cukier puder, wymieszać.

Deser z ryżu

Składniki:

Deser z ryżu

 

  • 25 dkg ugotowanego na sypko ryżu
  • 10 dkg migdałów
  • 1 łyżka miodu
  • 10 dkg rodzynków
  • 5 dkg cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 1 paczka cukru waniliowego.

Sposób przygotowania:

Deser z ryżu
Migdały sparzyć, obrać ze skórki, wsypać na patelnię, wstawić do piekarnika, lekko zrumienić, ostudzić. Rodzynki przebrać, umyć, osuszyć. Żółtka utrzeć z cukrem. .Ugotowany na sypko ryż wymieszać z żółtkami, rodzynkami, migdałami,dodać cukier puder, wymieszać.

Tagi:

ryż