Sposób przygotowania:
Deserek z truskaweczek
Na początku żółtka jajek, cukier i całe jajko włożyć do metalowej miski, ustawionej nad wolno gotującą się w rondlu wodą. Składniki w misce ubijać mikserem jakieś 7-8 minut do momentu aż masa osiągnie konsystencję musu.
Następnie wlewać powoli po łyżce marsalę stale ubijając. Zdjąć miskę znad garnka i dalej ubijać masę na wysokich obrotach.
Masa powinna zgęstnieć jeszcze bardziej i stać się gładsza.
Truskawki należy dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki.
Kilka ładniejszych można odłożyć do dekoracji.
Na koniec przygotować pucharki do deserów.Poukładać w pucharki ćwiartki truskawek. Zalać kremem.
Wierzch przyozdobić biszkoptami, pozostałymi truskawkami i listkami mięty.
Smacznego.
Następnie wlewać powoli po łyżce marsalę stale ubijając. Zdjąć miskę znad garnka i dalej ubijać masę na wysokich obrotach.
Masa powinna zgęstnieć jeszcze bardziej i stać się gładsza.
Truskawki należy dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki.
Kilka ładniejszych można odłożyć do dekoracji.
Na koniec przygotować pucharki do deserów.Poukładać w pucharki ćwiartki truskawek. Zalać kremem.
Wierzch przyozdobić biszkoptami, pozostałymi truskawkami i listkami mięty.
Smacznego.