Sposób przygotowania:
Deserowa lasagne z jabłkami
1. Jabłka obieramy, wycinamy środki i kroimy w cienkie plastry. Następnie karmelizujemy je w cukrze i zalewamy sokiem z cytryny. Dodajemy część cynamonu, rodzynki, żurawinę i dalej dusimy. Uduszone jabłka studzimy i przekładamy makaronem (nie gotujemy go wcześniej), układając całość w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem.
2. Posypujemy cukrem wymieszanym z pozostałą częścią cynamonu i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż cukier lekko się skarmelizuje.
3. Całość podajemy z bitą śmietaną.
Przepis z Lubella.pl
2. Posypujemy cukrem wymieszanym z pozostałą częścią cynamonu i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż cukier lekko się skarmelizuje.
3. Całość podajemy z bitą śmietaną.
Przepis z Lubella.pl