Sposób przygotowania:
Karmel solony - pyszny
Do garnka z grubym dnem wsypać cukier i podgrzewać na niewielkim ogniu aż się rozpuści. Trzeba uważać aby cukier nie znalazł się na ściankach garnka.
Gdy się rozpuści wrzucić pokrojone masło i energicznie mieszać aż wszystko się połączy. Potem wlewać śmietankę i dalej mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Garnek zdjąć z ognia i dodać do smaku sól, wymieszać i gotowe.
Karmel przelać do słoiczka. Podawać do deserów, owoców, naleśników itp.
Gdy się rozpuści wrzucić pokrojone masło i energicznie mieszać aż wszystko się połączy. Potem wlewać śmietankę i dalej mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Garnek zdjąć z ognia i dodać do smaku sól, wymieszać i gotowe.
Karmel przelać do słoiczka. Podawać do deserów, owoców, naleśników itp.
agnieszka32910