Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Diabelskie Jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ozdobny deser, nadaje się nawet na wesela oraz każdą mniejszą okazję.

Diabelskie Jabłka

Składniki:

Diabelskie Jabłka

 

Sposób przygotowania:

Diabelskie Jabłka
Jabłka obrać, wyjąć gniazda nasienne.
Wodę, cukier i wanilię zagotować, ogień zmniejszyć, mieszać, aż cukier się rozpuści. Jabłka ugotować, aż będą miękkie. Śmietanę ubić na gęstą, ale nie sztywną pianę, wmieszać kwaśną śmietanę i cukier puder. Jabłka ułożyć na talerzach, posmarować kremem. Likier Calvados podgrzać i zapalić, podawać zaraz po przygotowaniu.