Sposób przygotowania:
Diabelskie Jabłka
Jabłka obrać, wyjąć gniazda nasienne.
Wodę, cukier i wanilię zagotować, ogień zmniejszyć, mieszać, aż cukier się rozpuści. Jabłka ugotować, aż będą miękkie. Śmietanę ubić na gęstą, ale nie sztywną pianę, wmieszać kwaśną śmietanę i cukier puder. Jabłka ułożyć na talerzach, posmarować kremem. Likier Calvados podgrzać i zapalić, podawać zaraz po przygotowaniu.
Wodę, cukier i wanilię zagotować, ogień zmniejszyć, mieszać, aż cukier się rozpuści. Jabłka ugotować, aż będą miękkie. Śmietanę ubić na gęstą, ale nie sztywną pianę, wmieszać kwaśną śmietanę i cukier puder. Jabłka ułożyć na talerzach, posmarować kremem. Likier Calvados podgrzać i zapalić, podawać zaraz po przygotowaniu.