ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Domowa kawa warstwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna domowa kawa warstwowa

Domowa kawa warstwowa

Składniki:

Domowa kawa warstwowa

 

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 0,5 szklanki mleka 3,2%
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 szklanka wody
  • Cynamon

Sposób przygotowania:

Domowa kawa warstwowa
Zimne mleko należy wlać do wysokiego naczynia i ubić przy użyciu miksera (można to zrobić spieniaczem do mleka). Wlać do wysokiej szklanki. Wodę zagotować, zaparzyć kawę, posłodzić, dodać szczyptę cynamonu, zamieszać. Wlać do naczynia z dzióbkiem (można użyć lejka) i wlewać kawę do szklanki po ściance, delikatnie i powoli, aby utworzyły się warstwy. Posypać można z wierzchu cynamonem i cukrem z wanilią. Podawać od razu.

Tagi:

kawa