Sposób przygotowania:
Domowa wielowarzywna przyprawa uniwersalna
Warzywa umyć, obrać, osuszyć na papierowych ręcznikach i rozdrobnić w dowolny sposób.
Można posiekać ręcznie lub malakserem w drobniutkie kawałeczki albo otrzeć na dużych albo średnich oczkach tarki warzywnej.
Wszystko wymieszać w dużej misce, a następnie rozłożyć w elektrycznej suszarce do grzybów albo cienką warstwą rozłożyć na blachach wyścielonych woskowanym papierem do pieczenia.
Suszyć wolno, w niezbyt wysokiej temperaturze, aż kawałki będą kruche. Gotową mieszankę przesypać do szczelnego słoja i przechowywać w ciemnym miejscu.
Można posiekać ręcznie lub malakserem w drobniutkie kawałeczki albo otrzeć na dużych albo średnich oczkach tarki warzywnej.
Wszystko wymieszać w dużej misce, a następnie rozłożyć w elektrycznej suszarce do grzybów albo cienką warstwą rozłożyć na blachach wyścielonych woskowanym papierem do pieczenia.
Suszyć wolno, w niezbyt wysokiej temperaturze, aż kawałki będą kruche. Gotową mieszankę przesypać do szczelnego słoja i przechowywać w ciemnym miejscu.