kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jajka faszerowane szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie jajka możemy szybko przygotować, gdy użyjemy przesmażonego szpinaku. Polecam na śniadanie lub kolacje.

Jajka faszerowane szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane szpinakiem

 

  • 3 jajka
  • 1 łyżka przesmażonego szpinaku
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane szpinakiem
Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody. Wystudzone obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka. Kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.
Czerwoną cebulę kroimy w drobno kosteczkę.
Do miseczki wkładamy szpinak,pokrojoną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dokładamy majonez, mieszamy.
Farsz przekładamy do białek.
Jajka faszerowane szpinakiem
Z ugotowanych jajek wyjmujemy żółtka, kroimy.
Jajka faszerowane szpinakiem
Obraną z łusek cebulę kroimy w kosteczkę.
Jajka faszerowane szpinakiem
Składniki farszu dokładamy mieszamy z przyprawami.
Jajka faszerowane szpinakiem
Do farszu z przyprawami dodajemy majonez i mieszamy.