Sposób przygotowania:
Ryba panierowana w płatkach drożdżowychJajko:
Jajko roztrzepać z odrobiną mleka.
Ryba:
Rybę pokroić na mniejsze kawałki według gustu. Jeśli filety są mrożone - najpierw należy je odmrozić, a następnie porządnie osączyć z nadmiaru wody.
Każdy kawałek (z obu stron) oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Zamiast pieprzu cytrynowego można użyć soku z cytryny i zwykłego pieprzu.
Panierowanie:
Pokrojoną rybę należy kolejno dokładnie obtoczyć w mące, jajku, a następnie w płatkach drożdżowych.
Smażyć na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron, - aż każdy kawałek nabierze rumianego koloru.
Po usmażeniu:
Usmażoną rybę należy odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać od razu po przyrządzeniu.
gusia1000
kuchenny świat
Justi2401