BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Parówki w cieście francuskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecam parówki w cieście francuskim otulone serem. Smakują wyśmienicie, ciasto rozpływa się w ustach.

Parówki w cieście francuskim Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • Parówki cienkie 10 szt,
  • ser żółty 4 - 5 plastrów,
  • cebulka prażona do posypania,
  • ciasto francuskie 1 op,
  • keczup do polania,

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Z parówek usunąć skórkę. Końcówki parówek ponacinać.

Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na paski.

Ser żółty również pociąć na paski tej samej szerokości co ciasto.

Każdą parówkę owinąć serem. a następnie ciastem francuskim. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni.

Piec około 15 - 20 minut.

Upieczone parówki po wyjęciu posypać uprażoną cebulką.

Można polać keczupem.
Parówki w cieście francuskim
Pyszne parówki w cieście francuskim z keczupem