Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Domowe malibu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Likier robi się 2 dni, a przechowywać go można do 2 tygodni.

Domowe malibu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe malibu

 

  • 250 ml czystej wódki
  • 200 ml słodzonego mleka skondensowanego
  • 1 szklanka wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Domowe malibu
Kokos przesypujemy do słoika, zalewamy wodką i odstawiamy na 2 doby w cieniste i chłodne miejsce. Po tym czasie dokładnie odciskamy kokos na siteczku lub przez gazę (nie wyrzucamy! - zaraz podam jak go wykorzystać). Mleko skondensowane chwilę miksujemy aby się spieniło, następnie dolewamy kokosową wódkę. Gotowy likier przelewamy do karafki i gotowę :) niby robi się 2 dnia, ale tak na prawdę tylko 10 minut
Domowe malibu
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Domowe malibu
Słoik szczelnie zakręcamy i odstawiamy na 2 dni w chłodne i cieniste miejsce.
Domowe malibu
Skondensowane mleko chwilę miksujemy tak aby się ładnie spieniło
Domowe malibu
Skondensowane mleko chwilę miksujemy tak aby się ładnie spieniło