Sposób przygotowania:
Domowe masło orzechowe 2
Aby orzechy miały intensywniejszy aromat, prażymy je chwilę na rozgrzanej patelni lub piekarniku, cały czas mieszając (żeby się nie przypaliły).
Orzechy wsypujemy o malaksera i rozdrabniamy (tym sposobem ułatwimy zadanie blenderowi ręcznemu)
Następnie blendujemy orzechy na gładką masę.
(robiłam 2 przerwy, aby nie spalić silnika).
Na koniec odrobinę solimy i dokładnie mieszamy.
Smacznego :)
Orzechy wsypujemy o malaksera i rozdrabniamy (tym sposobem ułatwimy zadanie blenderowi ręcznemu)
- Jeśli mamy małą misę - orzechy wrzucamy partiami,
- Jeśli nie mamy misy - orzechy siekamy nożem,
Następnie blendujemy orzechy na gładką masę.
(robiłam 2 przerwy, aby nie spalić silnika).
Na koniec odrobinę solimy i dokładnie mieszamy.
Smacznego :)