plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Domowe tiramisu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Chyba każdy z nas choć raz spróbował w restauracji Tiramisu. Dziś ja postanowiłam przygotować swój w domowym zaciszu.

Domowe tiramisu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe tiramisu

 

  • 250 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżka gorącej wody
  • biszkopty

Sposób przygotowania:

Domowe tiramisu
W miseczce rozpuścić kawę w gorącej wodzie. W wysokim naczyniu ubić śmietankę na puszystą masę. Do rozpuszczonej kawy włożyć na kilka sekund biszkopty (dosłownie na kilka sekund bo inaczej zrobi się z nich papka). Do pucharka wkładamy na przemian "mokre" biszkopty, kilka łyżek śmietany i znów "mokre" biszkopty i znów śmietanę. Górę można przyozdobić startą czekoladą czy rozprószoną kawą.
Domowe tiramisu
W miseczce rozpuścić kawę w gorącej wodzie.
Domowe tiramisu
W wysokim naczyniu ubić śmietankę na puszystą masę.
Domowe tiramisu
Do rozpuszczonej kawy włożyć na kilka sekund biszkopty (dosłownie na kilka sekund bo inaczej zrobi się z nich papka). Do pucharka wkładamy na przemian
Domowe tiramisu
kilka łyżek śmietany i znów

Tagi:

biszkopt kawa