Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Domowe zapiekanki Anny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne zapiekanki na kolację

Domowe zapiekanki Anny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowe zapiekanki Anny

 

  • plasterków Bułki 5 szt Masło 100 g Smalec 3 łyżki Sól Kuchrek do smaku Keczup

Sposób przygotowania:

Domowe zapiekanki Anny
Grzyby myjemy, następnie gotujemy je w osolonej wodzie ok 20 minut, następnie ugotowane grzyby odcedzamy. Na pateni rozgrzewamy tłuszcz na gorący tłuszcz dajemy grzyby doprawiamy kucharkiem do smaku, smażymy ok 10 min. Bułki przepoławiamy , każdą część smarujemy masłem następnię układamy wędlinę kładziemy po łyżce grzybów, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, i kładziemy na bułki. Gotowe zapiekani układamy na blasze, wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok 20 min, w tem. 180sC, po wyjęciu polewamy keczupem.
Domowe zapiekanki Anny
Pyszne zapiekanki domowe roboty polane keczapem