nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Domowy a'la rolo kebab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybki i smaczny fast food w domowym wydaniu.

Domowy a'la rolo kebab

Składniki:

Domowy a'la rolo kebab

 

  • 4 porcje:
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 4 szt. tortilli
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • kawałek ogórka
  • przyprawa do kurczaka
  • sos tatarski, do hamburgerów, keczup

Sposób przygotowania:

Domowy a'la rolo kebab
1. Kapustę siekamy, paprykę i ogórka myjemy, po czym kroimy w paseczki, kukurydzę odsączamy z zalewy. 2. Mięso kroimy w paseczki, obtaczamy w przyprawie i smażymy na złoty kolor. 3. Placki tortilli pojedynczo podgrzewamy, po czym na każdy z nich nakładamy porję sosu tatarskiego i sosu do hamburgerów. Na środku układamy pasek kapusty pekińskiej, na niej paski papryki i ogórka, posypujemy łyżką kukurydzy, po czym nakładamy kawałki mięsa, polewamy keczupem i w miarę ściśle zwijamy. Końcówkę owijamy serwetką lub folią aluminiową. 4. Tak samo postępujemy z pozostałymi 3 plackami.