dorsur

dorsur

Kucharz
[Przepisów: 6]

Domowy dęczowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowe, lekkie ciasto bez pieczenia.

Domowy dęczowy deser

Składniki:

Domowy dęczowy deser

 

  • 3 serki homogenizowane waniliowe;
  • 3/4 szklanki cukru;
  • paczka margaryny;
  • 1 i 1/2 szklanki mleka;
  • 3 galaretki:agrestowa, wiśniowa i cytrynowa;
  • 3 łyżki żelatyny;
  • 1 opakowanie cukru waniliowego;

 

Sposób przygotowania:

Domowy dęczowy deser
Każdą z galaretek rozpuszczamy osobno w połowie wody podanej w przepisie na opakowaniu. Odstawiamy do przestygnięcia .W tym czasie margarynę ucieramy z całymi jajami, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy 1 serek homogenizowany i dalej ucieramy. Mleko zagotowujemy i dodajemy żelatynę. Gdy wystygnie dodajemy do masy serowej i mieszamy. Przekładamy masę do tortownicy i wlewamy na nią stężałą galaretkę np czerwoną, następnie na nią parę łyżek serka homogenizowanego (dokładnie rozprowadzamy) i znowu galaretkę np zielona, parę łyżek serka i na sam wierzch ostatnią galaretkę. Całość władamy na ok godzinę do lodówki.