2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Domowy kebab w wydaniu Milutkiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Domowy kebab,szybkie ciepłe danie z mięsem i surówką

Domowy kebab w wydaniu Milutkiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy kebab w wydaniu Milutkiej

 

  • Na dwa kebaby:
  • 1 bułka pszenna okrągła do kebabów
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy do gyros
  • szczypta soli
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • sałatka wg mojego przepisu:
  • https://gotujmy.pl/salatka-z-sosem-wloskim-i-pomidorami,przepisy,179889.html

 

  • Opcjonalnie: sos czosnkowy,ketchup pikantny,
  • 1 duży ogórek konserwowy

Sposób przygotowania:

Domowy kebab w wydaniu Milutkiej
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy kroimy na małe kawałki wrzucamy na patelnię oprószamy przyprawą i szczyptą soli podlewamy olejem i smażymy na rumiano aż mięso będzie miękkie. Bułkę kroimy na pół ja ,wycinamy ostrym nożem delikatnie środek ,tak aby bułka nie pękła,opiekłam 2minuty w nagrzanej w gofrownicy żeby miała chrupiącą skórkę można też zwyczajnie w piekarniku .Do środka wkładamy opieczone mięso polewamy ketchupem ile kto lubi na to sałatkę wg mojego przepisu którą robię wcześniej, polewamy sosem czosnkowym może być domowej roboty ja użyłam gotowego,firmy Develey,ogórka konserwowego kroimy na plasterki,na to znów porcję mięsa sałatkę i ogórka polać ketchupem i gotowe!
Domowy kebab w wydaniu Milutkiej
wcześniej robimy surówkę ,mieso kroimy posypujemy przyprawami opiekamy
Domowy kebab w wydaniu Milutkiej
bułkę kroimy na pół wycinamy kieszeń w środku
Domowy kebab w wydaniu Milutkiej
wkąłdamy połówkę bułki opiekamy w gofrownicy
Domowy kebab w wydaniu Milutkiej
na dno bułki wlewamy ketchup ,dodajemy mięso sałatkę polewamy sosem czosnkowym i gotowe