Sposób przygotowania:
Domowy Kubuś wg Mysiuni
Jabłka bardzo dokładnie myjemy pod ciepłą wodą, nastepnie kroimy na krzyż i wycinamy gniazda nasienne, nie zdjemujemy zkórki, aby nie tracić witamin. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w mniejszcze cześci by zmnieściła się do sokowirówki. Banana obieramy ze skórki, odkrawamy początek, a resztę łamiemy na mniejsze części.
Jako pierwsze przez sokowirówke przepuszczamy jabłka, a następnie marchewki. Do malaksera wlewamy niedużą ilość soku jabłkowego i wrzucamy połamanego banana - miksujemy do czasu aż banan się rozpadnie na kawałki. Następnie dodajemy resztę soku jabłkowego i sok marchewkowy - miksujemy jeszcze chwilę i przelewamy do szklaneczek.
Jako pierwsze przez sokowirówke przepuszczamy jabłka, a następnie marchewki. Do malaksera wlewamy niedużą ilość soku jabłkowego i wrzucamy połamanego banana - miksujemy do czasu aż banan się rozpadnie na kawałki. Następnie dodajemy resztę soku jabłkowego i sok marchewkowy - miksujemy jeszcze chwilę i przelewamy do szklaneczek.