Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Domowy Kubuś wg Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo zdrowy i naturalny soczek

Domowy Kubuś wg Mysiuni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy Kubuś wg Mysiuni

 

Sposób przygotowania:

Domowy Kubuś wg Mysiuni
Jabłka bardzo dokładnie myjemy pod ciepłą wodą, nastepnie kroimy na krzyż i wycinamy gniazda nasienne, nie zdjemujemy zkórki, aby nie tracić witamin. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w mniejszcze cześci by zmnieściła się do sokowirówki. Banana obieramy ze skórki, odkrawamy początek, a resztę łamiemy na mniejsze części.


Jako pierwsze przez sokowirówke przepuszczamy jabłka, a następnie marchewki. Do malaksera wlewamy niedużą ilość soku jabłkowego i wrzucamy połamanego banana - miksujemy do czasu aż banan się rozpadnie na kawałki. Następnie dodajemy resztę soku jabłkowego i sok marchewkowy - miksujemy jeszcze chwilę i przelewamy do szklaneczek.
Domowy Kubuś wg Mysiuni
przed rozpoczęciem robienia soku warto przygotowac wszystkie składniki
Domowy Kubuś wg Mysiuni
Jeśli wlejemy odrazu zbyt dużo soku to banan się nie zmiksuje
Domowy Kubuś wg Mysiuni
Etap 3
Domowy Kubuś wg Mysiuni
Etap 4