monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Domowy smalec

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

No i przyszedł czas na pyszny i pachnący domowy smalec

Domowy smalec

Składniki:

Domowy smalec

 

  • 1 kilogram słoniny bez skóry
  • pasek wędzonej słoniny
  • cebulka
  • sól
  • pieprz
  • odrobina majeranku

Sposób przygotowania:

Domowy smalec
Słoninę kroimy w kosteczkę ,lub jak kto woli mielimy ,wędzoną słoninkę również ,wkładamy do rondelka i zakrywamy pokrywką wytapiamy co jakiś czas mieszamy dodajemy posiekaną cebulkę ,sól,pieprz i ociupinę majeranku,jak już nam się słoninka wytopi ostrożnie przelewamy do naczynia.

Tagi:

beza bezy