Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Duszone jabłka ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taki deser szybko znika ze stołu

Duszone jabłka ze śmietaną

Składniki:

Duszone jabłka ze śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Duszone jabłka ze śmietaną
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cząstki. Pokrojone jabłka włożyć do rondla, posypać cukrem, wymieszać, dodać masło i udusić pod przykryciem do miękkości.( nie rozgotować) Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać śmietanę i cukier waniliowy, wymieszać. Deser wyłożyć do pucharków lub salaterek, oziębić w lodówce. Przed podaniem ozdobić świeżymi owocami lub konfiturami.