Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Dyniowy ryż z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, prosta i zdrowa potrawa z pomarańczowym dyniowym ryżem oraz zielonym groszkiem. Troche lata tej zimy na talerzu to jest to !

Dyniowy ryż z groszkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dyniowy ryż z groszkiem

 

 

  • 1 szklanka mrożonego groszku

 

  • 3/4 szklanki czystego rosołu z kury

 

  • 3 łyżki pure z dyni

 

 

 

  • szczypta chili

 

 

  • 1 łyżka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

Dyniowy ryż z groszkiem
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.

Na patelni rozgrzać olej kokosowy, na rozgrzany olej wsypać ugotowany ryż, dodać pure z dyni, chwilkę razem smażyć na malutkim ogniu by ryż połączył się z dynią.

Potem dodać rosół oraz mrożony groszek.

Dusić razem około 5 minut, doprawić solą, pieprzem, chili oraz kurkumą i sokiem z cytryny do smaku.

Podawać jako samodzielny posiłek lub z dodatkiem ryby czy mięsa. Smacznego :)
Dyniowy ryż z groszkiem
Na rozgrzanym oleju połączyć ze sobą ryz oraz pure
Dyniowy ryż z groszkiem
potem dodać rosół, oraz mrożony groszek