Sposób przygotowania:
Ekspresowa sałatka
1. Buraczki dokładnie odciskamy z zalewy. Kukurydzę i pieczarki osączamy z zalewy, pieczarki przekrawamy na pół. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
2. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki, najlepiej ze świeżym pieczywem.
Rady: Użyłam buraczków tartych na tarce o dużych oczkach, marynowanych w occie.
2. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki, najlepiej ze świeżym pieczywem.
Rady: Użyłam buraczków tartych na tarce o dużych oczkach, marynowanych w occie.
Marika-
Babeczka35
Polecam wypróbować:)
Magdalena88
Babeczka35
Dziękuję i polecam wypróbować,ja podałam ze świezym pieczywem:)