Sposób przygotowania:
Ekspresowe francuskie rogaliczki z powidłami
1. Przygotowałam rulon ciasta francuskiego, który rozwinęłam. Następnie radełkiem pocięłam na równej wielkości trójkąty.
2. Wzięłam powidła śliwkowe, którymi posmarowałam każdy trójkąt. Potem zawinęłam każdy rogalik od szerszej strony i lekko zagięłam.
3. Wierzch każdego rogalika posmarowałam mlekiem za pomocą pędzelka.
4. Wcześniej nagrzałam piekarnika do 200 stopni C. Blachę z piekarnika wyłożyłam papierem co pieczenia, następnie przełożyłam na nią rogaliki i włożyłam do piekarnika na około 15 minut.
5. Gdy wystygną to można jeszcze zrobić polewę, ale nie jest to konieczne.
Smacznego !
2. Wzięłam powidła śliwkowe, którymi posmarowałam każdy trójkąt. Potem zawinęłam każdy rogalik od szerszej strony i lekko zagięłam.
3. Wierzch każdego rogalika posmarowałam mlekiem za pomocą pędzelka.
4. Wcześniej nagrzałam piekarnika do 200 stopni C. Blachę z piekarnika wyłożyłam papierem co pieczenia, następnie przełożyłam na nią rogaliki i włożyłam do piekarnika na około 15 minut.
5. Gdy wystygną to można jeszcze zrobić polewę, ale nie jest to konieczne.
Smacznego !