ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Fanta z cointreau i grenadiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekki napój alkoholowy z mocnym aromatem pomarańczy

Fanta z cointreau i grenadiną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fanta z cointreau i grenadiną

 

  • 50 ml cointreau (francuski likier pomarańczowy)
  • 150 ml fanty pomarańczowej
  • 25 ml grenadiny (syrop z granatów)
  • 3 kostki lodu

Sposób przygotowania:

Fanta z cointreau i grenadiną
Do kieliszka wrzucamy lód w kostkach (może być też kruszony). Odmierzamy 50 ml likieru pomarańczowego cointreau i wlewamy na dno. Kieliszek dopełniamy fantą pomarańczową. Na koniec wlewamy odmierzoną ilość syropu z granatów (grenadiny) który w efektowny sposób opadnie na dno i sprawi że nasz napój będzie wyglądał tęczowo i apetycznie.
Fanta z cointreau i grenadiną
Istotą każdego drinka jest lód. Ciepły napój alkoholowy nawet z najbardziej wyszukanych składników będzie niedobry!
Fanta z cointreau i grenadiną
Liekier pomarańczowy cointreau ma 40% zawartości alkoholu. To tyle co wódka!
Fanta z cointreau i grenadiną
Szeroko używany przez barmanów sok pomarańczowy zastępujemy fantą aby nadać naszemu drinkowi nutki świeżości

Tagi:

lody