Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Fasolka szparagowa 5.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna fasolka podawana z kotletem schabowym.

Fasolka szparagowa 5.

Składniki:

Fasolka szparagowa 5.

 

  • szparagowa 0,5 kg Sól Kucharek Smalec 0,5kostki Bułka tarta 5 łyżek

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa 5.
Przed gotowaniem fasolkę myjemy dokładnie w zimnej wodzie, odkrawamy końce i, jeśli jest, usuwamy łyko. Jeszcze raz przepłukujemy w zimnej wodzie.W dużym garnku, z osoloną wodą, wkładamy fasolkę gotujemy aż będzie miękka, Odcedzamy fasolkę na durszlaku, na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dajemy na tłuszcz ugotowaną fasolkę, doprawiamy do smaku Kucharkiem, i posypujemy bułką tartą, ściągamy z ognia dobrze wymieszać.