mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Faszerowane muszle wg mkowalski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne muszle makaronowe.

Faszerowane muszle wg mkowalski

Składniki:

Faszerowane muszle wg mkowalski

 

  • 1 opakowanie makaronu duże muszle
  • czerwona i żółta papryka
  • pęczek rzodkiewek
  • opakowanie twarogu śmietankowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka gałązek kopru
  • oregano
  • kilka gałązek pietruszki
  • kilka gałązek szczypioru
  • sól, pieprz ziołowy
  • 6 plastrów szynki
  • kilka liści sałaty
  • papryka lub natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Faszerowane muszle wg mkowalski
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedzamy, osuszamy. Warzywa myjemy i osuszamy. Papryki przekrawamy na pół i usuwamy z nich gniazda nasienne. Miąższ wraz z rzodkiewkami kroimy w małą kostkę. Zieleninę drobno siekamy. Wsypujemy do twarogu. Dodajemy jogurt. Mieszamy na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz oregano. Szynkę kroimy w około 1,5 cm paski, zwijamy w ruloniki. Muszle napełniamy masą, wtykamy w nią ruloniki. Układamy na liściach sałaty. Dekorujemy natką pietruszki i papryką.