Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Faworki

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

w okresie karnawałowym - niezastąpione

Faworki

Składniki:

Faworki

 

  • 1 szklanka mąka
  • 3 żółtka,
  • 1 łyżka gęstej śmietany,
  • 1 łyżka spirytusu,
  • aromat

 

Sposób przygotowania:

Faworki
wszystkie skladniki dokladnie razem wyrabiamy, olejek może być dowolnego smaku 9oprócz migdałowego czy rumowego). Wałkujemy ciasto dośc cienko, a następnie kroimy ciasto nma rownomierne dośyć chude prostokąty, środek każdewgo z nich podłużnie nacinamy, a następnie przeplatamy przez tą dziurke ciasto. Pieczemy w rozgrzanym, głębokim tluszczu na rumiany kolor po obu stronach. Posypujemy cukrem pudrem

Tagi:

faworki chrust