ankaaa86_aa

ankaaa86_aa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Faworki/chrusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dobre,szybkie i tanie. Nie tylko na Tłusty Czwartek.

Faworki/chrusty

Składniki:

Faworki/chrusty

 

 

  • olej do smażenia
  • cukier puder + cukier waniliowy do posypania

Sposób przygotowania:

Faworki/chrusty
Przesianą mąkę wymieszać z cukrem i solą. Dodać żółtka i śmietanę i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie i pokroić w paseczki,a następnie paseczki w prostokąty. Na środku zrobić nacięcie i przełożyć przez nie jeden koniec ciasta. Tak przygotowane chrusty smażyć w głębokim oleju na rumiano z obu stron. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Tagi:

faworki chrust