Sposób przygotowania:
Chrusty faworki
Do mąki dodajemy masło, żółtka, spirytus i śmietanę. Dokładnie wyrabiamy, po czym wybijamy wałkiem do pojawienia się pęcherzyków powietrza.
Owijamy w ściereczkę i pozostawiamy na ok 2 godziny. Ciasto wałkujemy bardzo cienko, podsypujemy delikatnie mąką.
Radełkiem wycinamy prostokąty ok 8 cm x 3 cm.W środku robimy nacięcie i przekładamy by powstał węzeł. Smażymy z obu stron na złoto. Możemy posypać pudrem.
Smacznego ;)
Owijamy w ściereczkę i pozostawiamy na ok 2 godziny. Ciasto wałkujemy bardzo cienko, podsypujemy delikatnie mąką.
Radełkiem wycinamy prostokąty ok 8 cm x 3 cm.W środku robimy nacięcie i przekładamy by powstał węzeł. Smażymy z obu stron na złoto. Możemy posypać pudrem.
Smacznego ;)