Sposób przygotowania:
Chrust orkiszowy
Mąkę przesiej na stolnice, dodaj całe jajko, dwa żółtka, śmietanę, szczyptę soli oraz spirytus, całość dokładnie zagnieć. Kiedy ciasto stanie się gładkie i elastyczne zacznij je wybijać przy pomocy wałka przez minimum 15min.
Wybite ciasto cienko rozwałkuj i wytnij z niego długie wstęgi które z kolei podziel na mniejsze prostokąty. Każdy prostokąt natnij po środku, jeden koniec faworka przełóż przez nacięcie po środku.
Gotowe chrusty smaż na głębokim tłuszczu a po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.
Wybite ciasto cienko rozwałkuj i wytnij z niego długie wstęgi które z kolei podziel na mniejsze prostokąty. Każdy prostokąt natnij po środku, jeden koniec faworka przełóż przez nacięcie po środku.
Gotowe chrusty smaż na głębokim tłuszczu a po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.
misia5
biedroneczki
ciasteczka
Czekoladka 2
skuter5
Czekoladka 2