Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Figowe serniczki z polewą truskawkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Porcje sernika w szklaneczkach, do tego bez pieczenia i bez czekania! Maximum smaku przy minimum wysiłku, polecam!

Figowe serniczki z polewą truskawkową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Figowe serniczki z polewą truskawkową

 

  • 6 markiz z nadzieniem czekoladowym
  • 350 g twarogu mielonego
  • 2 łyżki dżemu figowego
  • 300 g truskawek mrożonych
  • 1 łyżka cukru

 

Sposób przygotowania:

Figowe serniczki z polewą truskawkową
Do rozdrabniacza wsypać ciastka (kremu nie wyjmować!), zmielić na okruchy. Ser przełożyć do miseczki, dodać dżem figowy i dokładnie wymieszać (jeśli dżem miał duże kawałki owoców jak u mnie to można całość potraktować blenderem). Truskawki rozmrozić, dodać łyżkę cukru i zmiksować na mus. W szklaneczkach ułożyć warstwy: ciasteczka, ser i mus truskawkowy. Po wierzchu posypać lekko okruszkami. Podawać schłodzone. 
Figowe serniczki z polewą truskawkową
Do rozdrabniacza wsypać ciastka (kremu nie wyjmować!), zmielić na okruchy.
Figowe serniczki z polewą truskawkową
Ser przełożyć do miseczki, dodać dżem figowy i dokładnie wymieszać (jeśli dżem miał duże kawałki owoców jak u mnie to można całość potraktować blenderem).
Figowe serniczki z polewą truskawkową
Truskawki rozmrozić, dodać łyżkę cukru i zmiksować na mus.
Figowe serniczki z polewą truskawkową
W szklaneczkach ułożyć warstwy: ciasteczka, ser i mus truskawkowy. Po wierzchu posypać lekko okruszkami. Podawać schłodzone