Sposób przygotowania:
Cheesecake Fig Parfait
Połącz żółtka z cukrem przy pomocy miksera, pracuj około 5 minut. Po tym czasie umieść miskę z żółtkami nad kąpielą wodną. Przy pomocy mątewki energicznie mieszaj masę z żółtek i cukru, aby nie doprowadzić do ich ścięcia a jedynie do delikatnego zagęszczenia. Po 2 minutach odstaw miskę znad kąpieli wodnej. Następnie, rozetnij laskę wanilii, wydrąż miąższ i połącz z żółtkami. Na samym końcu dodaj do masy jajecznej serek homogenizowany ogrzany do temperatury pokojowej. Całość połącz mikserem na wolnych obrotach. Teraz przełóż serową masę do pucharków i chłodź w lodówce przez kilkanaście minut. W tym czasie przygotuj mus z opuncji figowej. Najpierw obierz owoce opuncji, uważając na jej skórkę najeżoną drobnymi igiełkami. Obraną opuncję pokrój w plasterki, umieść ją w garnku, dodaj cukier i sok z limonki. Gotuj powoli, aż owoce rozpadną się i całość uzyska konsystencję konfitury. Ostudź mus i udekoruj jego dużym kleksem oraz skórką limonki uprzednio schłodzone serniczki.
Barabara866
Annaa
mysza_sz
maciejka33
Annaa