Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Babeczki z kremem figowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Figi opanowały moje przepisy we wszystkich możliwych kombinacjach. Dziś szybkie pyszne i poprawiające humor babeczki z kremem figowym, polecam :)

Babeczki z kremem figowym

Składniki:

Babeczki z kremem figowym

 

  • Opakowanie korpusów babeczek
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 250 gramów mascarpone
  • 1 łyżka miodu
  • ½ łyżeczki cukru brązowego
  • 4 duże dojrzałe figi plus klika2 do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem figowym
Zimną śmietanę kremówkę przelewamy do miski- ubijamy ja na wolnych obrotach mikserem, pod koniec ubijania (kiedy masa będzie o konsystencji gęstej śmietany) dodajemy cukier brązowy. Figi blendujemy dodajemy do serka mascarpone, mieszamy. Serek z figami dosładzamy miodem jeszcze raz dokładnie mieszamy całość. Do ubitej śmietany dodajemy figowy serek mascarpone. Korpusy napełniamy przygotowanym krem, dekorujemy plasterkami figi. Babeczki możemy przed podaniem schłodzić w lodówce.

Tagi:

babeczki